Training didactisch onderzoek bij hoogbegaafde kinderen

Binnen Praktijk De Blik doen wij regelmatig didactisch onderzoek. Hier zien we hoe groot de verschillen zijn in didactische ontwikkeling van hoogbegaafde kinderen. Van enorme hiaten en stagnatie tot grote voorsprongen. Wij dragen graag de kennis over om hier degelijk onderzoek naar te doen en een praktische basis te leggen voor het lesprogramma van een hoogbegaafd kind.

 

Voor wie?

Intern begeleiders en leerkrachten in het basisonderwijs, kindercoaches en andere mensen die professioneel werken met hoogbegaafde kinderen, die kennis hebben van de basis van hoogbegaafdheid.

 

Waarom?

Om professionele vaardigheden en kennis aan te leren voor het doen van didactisch onderzoek, het interpreteren van de gegevens en het formuleren van passende maatregelen.

 

Doelen

  1. Je hebt kennis van verschillende didactische eigenschappen (voorsprongen en hiaten) die veel voorkomen bij hoogbegaafde kinderen.
  2. Je hebt kennis en vaardigheden in het doen van didactisch onderzoek (terug- en doortoetsen) bij hoogbegaafde kinderen, ook bij kinderen die onderpresteren.
  3. Je kunt de observaties rondom gedrag en strategiegebruik interpreteren, kort rapporteren en hiermee werken tijdens het doen van onderzoek.
  4. Je hebt kennis van de passende maatregelen die ingezet kunnen worden naar aanleiding van verschillende uitkomsten van didactisch onderzoek.
  5. Je weet wanneer je didactisch onderzoek inzet bij een hoogbegaafd kind.

 

Wat?

Optie 1: Maandag 1 november 2021 van 9.00u tot 16.30u, terugkomochtend maandag 17 januari van 9.00u tot 12.00u

Optie 2: Maandag 31 januari 2022 van 9.00u tot 16.30u, terugkomochtend maandag 28 maart van 9.00u tot 12.00u

 

De training bestaat uit één dag vol praktische informatie, demonstraties en handvatten. Hiernaast is er een dagdeel terugkomdag, om eigen ervaringen in te brengen en feedback te krijgen. Beide dagen worden gegeven op ons kantoor te Peppelkade 46, Houten. Minimaal 6 deelnemers, maximaal 8. Lunch op de eerste dag, koffie en thee is inbegrepen.

 

Kosten bedragen 393,25 euro per persoon (incl 21% BTW). Aanmeldingen en vragen kunnen gemaild worden naar administratie@praktijkdeblik.nl