Training coachende benadering

Voor autonome, hoogbegaafde kinderen is een coachende benadering van belang. Maar hoe doe je dat precies? Iedereen kan coachende vragen stellen, maar wij zijn ervan overtuigd dat een coachende benadering zit in een grondhouding. Als je deze grondhouding te pakken hebt, dan maakt het weinig uit welke vragen je stelt. Binnen deze training kijken we naar jouw grondhouding in coaching van kinderen. We geven je dus geen script met coachende vragen, maar kijken samen naar jouw grondhouding en het effect van coaching. We gaan veel doen en ervaren. Hopelijk ook veel lachen!

 

Voor wie?

Deze training is geschikt voor ouders en professionals, omdat de coachende grondhouding niet afhankelijk is van setting.

 

Waarom?

Om écht te leren coachen. Als het goed is leer je hiermee ook om minder energie kwijt te zijn aan het aanmoedigen, aanjakkeren, doorvragen, oplossingen te bedenken, duwen en trekken in de omgang met kinderen.

 

Doelen

  1. Je hebt inzicht in de vijf kenmerken van een coachende grondhouding. Je herkent deze bij jezelf.
  2. Je hebt inzicht in de valkuilen om tot een coachende benadering te komen. Je herkent deze bij jezelf.
  3. Je hebt meer meer plezier in het coachen van kinderen en loopt minder leeg van hard werken.
  4. Je kunt de coachende grondhouding toepassen, zowel thuis als professioneel.

 

Wat?

Optie 1: Donderdag 11 november 2021 van 13.00u tot 16.30u

Optie 2: Dinsdag 25 januari 2022 van 13.00u tot 16.30u

De training bestaat uit verschillende oefeningen, veel voorbeelden en praktijkgerichte uitleg. Geen uitgebreide theoretische modellen, maar doen, ervaren en spiegelen.

De training vindt plaats in onze praktijk te Peppelkade 46, Houten. Koffie, thee en wat lekkers zijn inbegrepen. Minimaal 6 deelnemers, maximaal 10.

De kosten bedragen €125,- excl BTW (€151,25 incl BTW). Indien je ook onze training over didactisch onderzoek doet, betaal je €500,- incl BTW in totaal. Aanmeldingen en vragen kunnen gemaild worden naar administratie@praktijkdeblik.nl