Lachen en huilen met hoogbegaafde mensen (provocatief coachen)

Introductietraining provocatief coachen

Provocatief coachen is leuk, onverwacht en zeer effectief om cliënten verder te helpen. Je gaat werken met meer eerlijkheid, meer humor en een hoger tempo. Provocatief coachen betekent niet dat je mensen afzeikt of onnodig kwetst, maar is een warme, verdiepende en speelse manier van mensen helpen. Dit leren we graag aan jou als professional! In één dag leer je de basishouding en twee basistechnieken van het provocatief coachen. Je leert hoe je dit kunt inzetten in gesprekken en hoe je als provocatief coach kijkt naar het gedrag van een cliënt.

 

Voor wie?

Voor psychologen, orthopedagogen, (jeugd)hulpverleners, leerkrachten, leerlingbegeleiders, coaches. Alle professionals die werken met volwassen cliënten of pubers. Bij voorkeur mensen die met hoogbegaafde cliënten werken, maar in principe is iedereen welkom.

Deze training is SKJ geaccrediteerd met 9,5 punten (SKJ205536).

 

Waarom?

Om te leren dat hulpverlening ook anders kan en om cliënten op een positieve manier uit te leren dagen. Je oefent in eigen creativiteit en openheid, met handvatten vanuit aangeboden technieken.

 

Doelen

  1. Je hebt kennis van de provocatieve basishouding (warmte, humor, uitdaging).
  2. Je bent in staat om provocatief effect te signaleren in het gedrag van een cliënt.
  3. Je bent in staat om onderscheid te maken tussen een probleem dat zich leent voor provocatief coachen en een onderwerp dat zich hier niet voor leent.
  4. Je hebt kennis gemaakt met de basistechniek ‘Wat is het probleem?’
  5. Je hebt kennis gemaakt met de basistechniek ‘Doe het nog wat meer!’

Wil je SKJ accreditatiepunten? Dan wordt verwacht dat je de volgende twee boeken hebt gelezen voorafgaand aan de training: ‘Dictatuur van het geluk’ door Jeffrey Wijnberg en ‘Niet helpen voor hulpverleners’ door Jeffrey Wijnberg. Na de training schrijf je nog een reflectieverslag, waarna je een certificaat krijgt voor je punten.

 

Wat?

Donderdag 17 februari 2022 van 9.30u tot 16.30u te Peppelkade 46, Houten

 

De training wordt geboden door Lisanne van Nijnatten (psycholoog). Zij is provocatief coach level 3 en heeft hiermee het hoogste niveau in deze vaardigheid behaald. Ze past dit op dagelijkse basis toe in de praktijk, zowel bij kinderen als bij volwassenen (en koppels).

 

Een volle dag met demonstraties, uitleg en veel zelf oefenen. We oefenen in een kleine setting en je krijgt veel feedback en begeleiding. Je oefent niet in rollenspellen, maar met echte persoonlijke onderwerpen. Neem dus vooral ook eigen onderwerpen mee!

 

Kosten: €325,- excl BTW (€393,25 incl BTW) per persoon. Lunch inbegrepen.

Plek voor 8 mensen, vol=vol! Zo kunnen we corona-proof de training door laten gaan. Aanmelden via administratie@praktijkdeblik.nl

Met het hele team genieten? We bieden deze training ook in company aan!