Introductietraining provocatief coachen

Provocatief coachen is leuk, onverwacht en zeer effectief om cliënten verder te helpen. Je gaat werken met meer eerlijkheid, meer humor en een hoger tempo. Dit leren we graag aan jouw team! In één dag leer je de basishouding en twee basistechnieken van het provocatief coachen. Je leert hoe je dit kunt inzetten in gesprekken en hoe je als provocatief coach kijkt naar het gedrag van een cliënt.

 

Voor wie?

Voor psychologen, orthopedagogen, (jeugd)hulpverleners, leerkrachten, leerlingbegeleiders, coaches. Alle professionals die werken met volwassen cliënten of pubers.

Deze training is SKJ geaccrediteerd met 9,5 punten (SKJ205536).

 

Waarom?

Om te leren dat hulpverlening ook anders kan en om cliënten op een positieve manier uit te leren dagen. Je oefent in eigen creativiteit en openheid, met handvatten vanuit aangeboden technieken.

 

Doelen

  1. Je hebt kennis van de provocatieve basishouding (warmte, humor, uitdaging).
  2. Je bent in staat om provocatief effect te signaleren in het gedrag van een cliënt.
  3. Je bent in staat om onderscheid te maken tussen een probleem dat zich leent voor provocatief coachen en een onderwerp dat zich hier niet voor leent.
  4. Je hebt kennis gemaakt met de basistechniek ‘Wat is het probleem?’
  5. Je hebt kennis gemaakt met de basistechniek ‘Doe het nog wat meer!’

 

Wat?

Een volle dag met demonstraties, uitleg en veel zelf oefenen. Je oefent niet in rollenspellen, maar met echte persoonlijke onderwerpen.

Natuurlijk bieden we in deze training maatwerk, om zo goed mogelijk bij jouw team en bedrijf aan te sluiten. Neem dus gerust contact op en dan komen we tot een volledig aanbod.