Wat betekent hoogbegaafdheid voor jou? Dat is de centrale vraag in onze online psycho-educatie cursus voor hoogbegaafde kinderen. Voor elk kind een zoektocht, waar een uniek en eigen beeld uit voortkomt. Binnen onze praktijk gaan we hierover graag het gesprek aan samen met de kinderen, omdat psycho-educatie geen eenrichtingsverkeer is maar een samenspel van uitleg, uitwisseling, uitproberen en overdenken. Ons doel voor deze e-cursus is om elk kind een begrip te geven van hoogbegaafdheid dat eigen voelt en zorgt voor een inzicht in eigen behoeften. Zo normaliseren we gevoelens van anders zijn en wordt steeds de verbinding gelegd met de omgeving.
Onze visie
- Vanuit perspectief van een kind praten
- Zelf nadenken en een eigen idee vormen
- Gevoelens normaliseren maakt weerbaar
- Uitwisseling met anderen zoeken
- Hoogbegaafdheid is een talent en een valkuil
- Autonomie respecteren: wat wil jij?
- Hou het simpel
Wat?
De e-cursus bevat 12 delen met korte filmpjes en opdrachten. Er wordt in laagdrempelige taal uitleg gegeven over o.a. overexcitabilities, je anders voelen, flow en IQ (dit is een optioneel onderdeel en kun je overslaan zonder dat het storend is voor de rest van de cursus). Zonder ingewikkelde bewoordingen en met een hoop inlevingsvermogen in de belevingswereld van een hoogbegaafd kind. Alle delen zijn erop gericht om een kind zijn/haar hoogbegaafdheid te kunnen integreren in het eigen zelfbeeld op een genuanceerde, weerbare manier.
De kosten voor deze e-cursus zijn €50,- (incl. BTW).
Voor wie?
Voor hoogbegaafde kinderen tussen ongeveer 6 en 12 jaar die samen met hun ouders willen leren over hoogbegaafd zijn. Zowel voor kinderen die al langere tijd weten dat ze hoogbegaafd zijn, als kinderen die er recent achter gekomen zijn. Voor oudere kinderen zijn sommige voorbeelden misschien wat ‘jong’ verwoord, maar de uitleg over hoogbegaafdheid is zeker nog passend.
Zoek je een e-cursus over hoogbegaafdheid voor ouders en gezinnen? Dan is Slimmer in je Systeem een betere optie! Beide cursussen sluiten inhoudelijk goed op elkaar aan.
Hoe?
Per deel wordt met een kort filmpje het onderwerp geïntroduceerd en worden vragen gesteld waar een kind over na kan denken samen met anderen. Het liefst maakt een kind dit samen met ouders of een belangrijke andere (zoals een coach, plusklasleerkracht of bekende waar het zich begrepen voelt), zodat het een uitwisseling is en de opdrachten ook daadwerkelijk worden uitgevoerd. De delen kunnen op eigen tempo gevolgd worden. Na aanmelding heb je 4 maanden toegang tot de portal, welke eenmaal verlengd kan worden voor gereduceerd tarief.