Intake

Het vinden van hulpverlening of diagnostiek die goed bij jou of je kind past kan een zoektocht zijn. We denken hierin graag met je mee tijdens de intake. Zo kunnen we duidelijk krijgen welke vragen er spelen en welke hulp of vorm van onderzoek daar het beste bij past. Soms is dit snel duidelijk en hebben jullie al een helder idee, soms is er wat meer puzzelwerk nodig. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat een andere vorm van onderzoek het meeste antwoorden geeft op de vragen die er zijn, dan dat van tevoren wordt gedacht. Wij stellen geen stoornissen of diagnoses vast, maar gebruiken diagnostiek om iemand als mens te begrijpen en daar passende adviezen bij te geven. Tijdens de intake is ook alle ruimte om vragen te stellen over onze werkwijze.

 

Elk onderzoek begint bij ons met een intakegesprek. In 30-45 minuten bekijken we samen welke onderwerpen en vragen er spelen, waarbij we meedenken welke vorm van onderzoek het best bij jullie past en waar we in het hele proces op moeten letten om goed bij jullie aan te sluiten. De kosten van een intake bedragen ons normale uurtarief van €90,- (berekend per 5 minuten verrichte tijd).

Voor de intake vinden wij het belangrijk dat beide ouders/verzorgers aanwezig zijn. Bij kinderen vanaf 16 jaar is het tevens nodig dat het kind er zelf bij is. Jongere kinderen hoeven niet aanwezig te zijn bij het intakegesprek. Zij krijgen een rustige uitleg en kennismaking op de dag van het onderzoek zelf.

 

Let op: deze intake is niet geschikt voor het bespreken van mogelijke behandeling of begeleiding. We verwijzen je daarvoor graag naar onze 3-intake.