Sjoerd Reindsen BA

Al vanaf mijn puberteit ben ik geïnteresseerd in het gedrag van mensen en hoe gedrag wordt aangeleerd, maar ook hoe het kan worden afgeleerd. Ik wist al snel dat ik met mensen wilde gaan werken en dan met name met mensen die een helpende hand konden gebruiken. Vanuit mijn persoonlijkheid wil ik altijd het beste uit anderen halen, dat geeft mij voldoening! Hierdoor heb ik ervoor gekozen om Pedagogiek te gaan studeren en me te gaan verdiepen in de ontwikkeling van kinderen.

Foto Sjoerd Reindsen

Een aantal jaar heb ik met ouders, kinderen en jongeren gewerkt die voor allerlei uitdagingen stonden in hun leven. Tijdens dit werk kreeg ik ook te maken met hoogbegaafde kinderen en jongeren. Ik merkte dat deze kinderen en jongeren tegen andere soorten uitdagingen aanliepen en dat ik hierdoor extra enthousiast werd om ook samen met hen oplossingen te vinden voor hun uitdagingen. Vaak lukte dat. Toch hield ik altijd het gevoel dat ik deze kinderen en jongeren beter had kunnen begeleiden als ik ze beter had begrepen. Dit was voor mij onder andere de reden om door te studeren tot orthopedagoog. Door mezelf verder te ontwikkelen als hulpverlener hoop ik in de toekomst nog meer ouders, kinderen en jongeren verder te kunnen helpen.

 

Momenteel volg ik de master Orthopedagogiek aan de Universiteit Utrecht en ik hoop dit jaar mijn kennis te vergroten met onderwerpen zoals hoogbegaafdheid, onderzoek en behandeling.

 

In chronologische volgorde was ik:

  • Groepsbegeleider basisonderwijs op de Dorpsschool in Halle.
  • Orthopedagogisch studiebegeleider bij Studiebegeleiding de Liemers in Zevenaar.
  • Trajectbegeleider/ Ambulant begeleider A bij Stichting Oosterpoort
  • Pedagogisch medewerker bij Stichting Oosterpoort.
  • Zorgbemiddelaar bij Stichting Oosterpoort.
  • Adviseur ZorgControl bij Stichting Oosterpoort.