Rieke Brinkman, MSc.

Al vanaf jongs af aan heb ik grote interesse in de mensen om me heen en zat ik vol idealen om de wereld een prettige plek te maken voor iedereen. Toen ik ouder werd, merkte ik dat ik veel dingen interessant vond, maar dat mensen altijd een puzzel en een uitdaging bleven en heb er daarom voor gekozen om de SPH te doen. Jarenlang heb ik met kinderen en jongeren met gedragsproblemen gewerkt. Enorm leuk en uitdagend! Maar ik merkte wel dat de manier van werken binnen de zorg niet bij mij paste.

Ik vind het belangrijk om iemand ruimte te geven voor autonomie en iemand in zijn kracht te zetten en daar was in mijn ogen vaak te weinig ruimte voor. Na een aantal jaren ben ik daarom op zoek gegaan naar wat dan wel bij me paste.

 

Ondertussen waren we ook bezig met een zoektocht voor onze zoons, die op school steeds ongelukkiger werden. Vanaf het moment dat duidelijk werd dat hoogbegaafdheid hierin een grote rol speelde had ik mijn focus gevonden. Ik kan zo genieten van de nieuwsgierigheid, gevoeligheid, passie en vraag naar autonomie van hoogbegaafde mensen! Tijdens mijn opleiding psychologie ben ik op zoek gegaan naar mogelijkheden om me op dit gebied te specialiseren om zo voor meer hoogbegaafde mensen een mooi plekje op de wereld te kunnen creëren. De visie binnen Edu & Ik sluit helemaal aan bij wat ik denk dat belangrijk is voor hoogbegaafde mensen en ik hoop er een bijdrage te kunnen leveren om alle creatieve, nieuwsgierige, passievolle mensen die ik daar tegen kom een passende plek op de wereld te geven.

 

Recente activiteit

  • Psycholoog bij Praktijk de Blik (voorheen Edu & Ik)
  • ZZP-er,  o.a. begeleiding van hoogbegaafde mensen in de psychiatrie en jeugdzorg

 

In chronologische volgorde was/gaf ik…

  • Taalles aan Syrische vluchtelingen
  • Vrijwilliger bij de plustorens en technieklessen op Basisschool de Brug in IJsselstein
  • Ambulant begeleider voor ouders met opvoedproblemen bij de SGJ in Dordrecht
  • Begeleider van kinderen en jongeren met gedragsproblemen bij Bartiméus in Zeist
  • Vrijwilliger bij vakantiekampen