3-intake

Wij geloven in hulpverlening die toewerkt naar situaties zonder hulpverlening. Waarin mensen weer hun leven leiden zoals het loopt. Daarnaast willen we hulpverlening laagdrempelig maken en naast je gaan staan, zonder oordeel en met expertise waar nodig.

 

Een mooie combinatie van deze standpunten komt samen in onze 3-intake. Dit zijn drie gesprekken, waarin we samen kijken wat écht het onderliggende probleem is (of wat niet) en kijken of een verder traject zinvol is. Vaak worden jullie hiermee goed op weg geholpen en slechts een deel van de mensen vindt het nodig om meer gesprekken te voeren.

 

Tijdens deze gesprekken zetten we een combinatie in van psycho-educatie (o.a. uitleg over hoogbegaafdheid, gevoeligheid en autonomie), handvatten voor de opvoeding en een provocatieve benadering. De intake wordt dus niet gebruikt om rustig je hele levensverhaal door te nemen, maar we gaan concreet aan de slag met wat er nu speelt.

 

De 3-intake zetten wij altijd in voordat we overgaan tot verdere hulpverlening (excl onderzoeken), bijvoorbeeld voor:

  • Mijn kind is thuis vaak boos of verdrietig, wat nu?
  • We hebben veel strijd over de kleinste dingen, hoe kunnen we dit prettig oplossen?
  • Ik voel me regelmatig een slechte ouder, hoe kan dit beter?
  • Ik loop op mijn werk aan tegen mezelf en anderen, wat kan ik hieraan doen?
  • Ik voel me alleen staan en teleurgesteld in de mensen om me heen, wat kan ik hiermee?
  • Ik merk dat ik een persoonlijk proces nodig heb sinds ik weet dat mijn kind hoogbegaafd is, help?
  • Mijn kind is vaak ongelukkig, hoe kan ik het beste ondersteunen hierin?
  • Mijn kind stelt veel van zijn schoolwerk uit en we twijfelen aan onderpresteren, wat nu?

 

Deze drie gesprekken zijn in de regel met ouders of volwassenen individueel. Indien nodig plannen we ook een of meerdere gesprekken in met een kind/puber. Voor de intakegesprekken geldt ons gangbare uurtarief van €89,- (BTW vrijgesteld) en ze duren doorgaans een uur per stuk.

 

Wachttijd indicatie: Door het grote aantal aanvragen en de oplopende wachttijden zien wij ons tot onze grote spijt genoodzaakt per direct een aanmeldstop voor behandeling en begeleiding in te stellen. Aanmeldingen voor onderzoek kunnen nog wel gedaan worden.

Wij zijn hard aan het zoeken naar manieren om zo veel mogelijk mensen kwaliteitszorg te kunnen bieden en zodra er weer meer ruimte is zullen we dit uiteraard direct op de website laten weten.

 

Wat zeggen cliënten over deze aanpak?

 

“Ik ben zeer tevreden over de provocatieve manier van coachen en met het eindresultaat van de gesprekken. Maar toen we net startten, was dat wel anders. Het allereerste gesprek dat ik had met Lisanne vond ik helemaal niet leuk. Ik merkte dat ik heel erg in de weerstand ging en me ergerde aan de vragen die ze me stelde en met name ook hoe ze die stelde. Dat heb ik toch al gezegd, waarom snap je dat nou niet…..was wat ik continu dacht. Maar toen ik weer buiten stond, realiseerde ik me al snel dat ze wel wat teweeg had gebracht. Want waarom reageerde ik zo en wat deed dat met mij? Ik merkte dat ik in beweging kwam en dat er snel kwartjes vielen. Ik besloot daarom door te gaan met de gesprekken. Lisanne is heel nuchter en met haar nuchtere kijk op waar hoogbegaafden tegenaan lopen en hoe je daar mee om kunt gaan, heeft ze mij in een korte tijd (3 gesprekken) heel veel verder geholpen. Ik ben heel wat inzichten rijker en begrijp mezelf veel beter, heerlijk! Geen hogere wiskunde, maar de kracht van sparren met gelijkgestemden. Heel waardevol!”