Binnen onze praktijk komen er regelmatig vragen langs over dyslexie. Een kind is wel slim, maar het lezen en/of spellen blijft achter. Achter deze vragen zit een wereld aan andere vragen, zoals ‘komt een kind tot leren?’, ‘die saaie simpele boekjes vindt hij stom, maar hij moet toch oefenen?’ en ‘we willen zo graag uitdagen, maar het lezen belemmert dat, hoe dan?!’. Allemaal zorgen om de ontwikkeling en het zelfbeeld van een kind die heel terecht zijn. In deze zoektocht is het fijn om een goed overzicht te hebben van de informatie rondom dyslexie en leerproblemen in combinatie met hoogbegaafdheid. Psycholoog Lisanne van Nijnatten neemt je in de webinar mee in een praktische dwarsdoorsnede, zodat je met een stevige onderbouwing weer tot praktische stappen kunt komen. Als ouder, maar ook als onderwijsprofessional of hulpverlener.
Besproken deelonderwerpen:
- Definities van dyslexie
- Onderscheid onderpresteren en dyslexie
- Dyslexieonderzoek bij hoogbegaafden, wat is hier specifiek aan?
- Omgaan met leerproblemen en dyslexie als je hoogbegaafd bent
Aan het einde van dit webinar heb je:
- Kennis over de zin en onzin van een dyslexie diagnose
- Een overzicht van de verschillende stappen die van belang zijn in de signalering van dyslexie bij hoogbegaafde kinderen
- Een overzicht over de praktische handvatten om een hoogbegaafd kind met dyslexie of leerproblemen verder te helpen
- Inzicht in hoe dyslexieonderzoek bij hoogbegaafde kinderen wordt aangepakt binnen onze praktijk
Voor wie? Voor iedereen die interesse heeft
Wanneer? Donderdag 19 september om 14:00. Komt dit niet uit? Bij inschrijving krijg je ook toegang tot de on demand versie, dus dan kun je hem kijken in je eigen tijd!
Wat? 60 minuten webinar
Kosten? €15,-