Leerdoelen in de klas (VOL!)

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Leerdoelen in de klas (VOL!)

29 oktober + 10:00 - 16:30

Heb je eindelijk vakantie, komen we je lastigvallen met een training! We gaan er een leerzame dag van maken, waar je hopelijk met veel energie weg gaat. Deze training is ontstaan na tal van schoolgesprekken over hoogbegaafde kinderen. Scholen hebben vaak al een mooi programma aan compacten en verrijken, waar veel leerlingen netjes mee bediend kunnen worden. Toch vallen sommige leerlingen buiten de boot. Ze lijken niet gemotiveerd, afgeleid, hebben weerstand of laten ander gedrag zien dat lastig te begeleiden is. Dit betekent niet dat het compacten en verrijken niet past, maar dat we de nuances moeten opzoeken in deze benadering.

In deze training nemen we onderwijsprofessionals mee in het inzetten van leerdoelen, strategieënschriftjes, coachingsvaardigheden en top-down tools. Niet door nóg meer te doen, maar door efficiënter te werken in de klas en meer eigenaarschap terug te leggen bij de leerlingen. Uitermate geschikt voor hoogbegaafde kinderen, maar we hebben inmiddels veel voorbeelden van leerkrachten die dit in hun volledige reguliere klas hebben toegepast met succes. Je stimuleert hiermee belangrijke executieve vaardigheden zoals metacognitie en planmatig handelen. En als het goed is bespaar je jezelf tijd, door op een verantwoorde manier autonomie te geven en herhaalde instructies minder nodig maakt.

 

Voor wie?

Voor leerkrachten, intern begeleiders en hoogbegaafdheidsspecialisten werkzaam in het basisonderwijs. Ook leerkrachten van voltijd hoogbegaafdenonderwijs zijn welkom.

 

Waarom?

Om jou als professional meer handvatten te geven rondom thema’s als “ze moeten ook leren om dingen te doen die ze niet leuk vinden”, “ik heb het al tien keer uitgelegd, maar hij blijft me glazig aankijken en zich hulpeloos opstellen” en “ik kan toch niet altijd ernaast zitten?!” We nemen onderwijstools om deze knelpunten inzichtelijk te krijgen en concreet hanteerbaar te maken. Dit als stevige basis onder de mooie dingen die je al doet in het onderwijs. Je krijgt dus ook de ruimte om te kijken naar jouw onderwijspraktijk en hoe dit op jouw manier toepasbaar gemaakt kan worden.

 

Doelen

  1. Je weet hoe je leerdoelen effectief en structureel in kunt zetten in de klas.
  2. Je kent de functie van het gebruik van leerdoelen om bepaald gedrag bij leerlingen te doorbreken.
  3. Je hebt inzicht in de behoefte van (hoog)begaafde leerlingen voor het gebruik van leerdoelen en weet welk gedrag herkenbaar is door gebrek aan leerdoelen.
  4. Je zet leerdoelen in als top-down kader, wat verder gaat dan voortoetsen of de leerdoelen van de methode.
  5. Je hebt een concrete vorm waarmee je in jouw onderwijspraktijk leerdoelen kunt inzetten.
  6. Je hebt inzicht in de pedagogische benadering die nuttig is om leerdoelen en een strategieënschrift in te zetten in de klas.

 

Wat?

Donderdag 29 oktober 2020 van 10.00u tot 16.30u te Peppelkade 46, Houten

 

De training wordt geboden door Lisanne van Nijnatten (psycholoog). Zij is gespecialiseerd in hoogbegaafdheid in combinatie met o.a. gedragsproblemen en psychologische problematiek. Na honderden intelligentieonderzoeken heeft ze vele scholen gesproken en samen met hen de nuances rondom standaardadviezen opgezocht. Ze geeft coaching on the job voor leerkrachten en trainingen op het gebied van o.a. didactisch onderzoek en provocatief coachen.

 

Een volle dag met demonstraties, uitleg en veel zelf rommelen met materiaal. We werken in een kleine setting, dus er is veel ruimte voor vragen en eigen inbreng. We laten je verschillende materialen zien, maar bespreken ook de mogelijkheid om zelf materiaal te maken dat specifiek aansluit op jouw situatie.

 

Kosten: €325,- excl BTW (€393,25 incl BTW) per persoon. Lunch inbegrepen. Voor deelnemers aan de training ‘Didactisch onderzoek bij hoogbegaafde kinderen’ geldt een combinatieprijs van €725,- incl BTW (€599,17 excl BTW) per persoon voor beide trainingen.

Plek voor 6 mensen, vol=vol! Zo kunnen we corona-proof de training door laten gaan. Aanmelden via administratie@praktijkdeblik.nl

Met het hele team interesse? We bieden deze training ook in company aan!

Gegevens

Datum:
29 oktober
Tijd:
10:00 - 16:30